English information English info
- hoofdsponsor -
 • Borrelagenda

  Datum:

  Activiteit:

  September Eerste Jaars Borrel
  Oktober Halloween Borrel
  November Cocktail Borrel
  December Kerst Borrel
  Januari Nieuwjaarsborrel
  Februari Karaoke Borrel
  Maart Belgische Bier Borrel
  April Proud to be Fout Borrel
  Mei Mixjes Borrel
  Juni Spaans-Mexicaans Borrel

  Borrelcommissie (BC)

  Het is de taak van de Borrelcommissie van de VCSVU om ervoor te zorgen dat er naast het gewone werk van alledag ruimte bestaat voor het ontmoeten van mede-studenten, docenten en andere afdelingsgenoten. Het organiseren van borrels is hiervoor een uitgelezen mogelijkheid. Met de borrels, die één keer per maand plaatsvinden, hoopt de BC het de studenten en medewerkers aangenamer te maken op de Afdeling Scheikunde & Farmaceutische Wetenschappen.

  De Borrelcommissie beschikt over haar eigen rijdende tap, waar elke borrel weer het verenigingsbier “Hertog Jan” rijkelijk uit vloeit. Natuurlijk is er op de borrels ook standaard wijn en fris verkrijgbaar. Vaak zijn er ook nog andere speciale dranken verkrijgbaar, afhankelijk van het thema van de borrel. De meest bekende borrel is waarschijnlijk de Belgische Bier Borrel (BBB). Dit is dé borrel voor de echte bierliefhebbers. Deze borrel vindt jaarlijks in maart plaats. Zo’n 35 Belgische speciaalbieren worden hier aangeboden, voor een geringe vergoeding. Niet alleen de studenten Scheikunde & Farmaceutische Wetenschappen, maar ook studenten van andere studies zowel binnen als buiten de VU zijn bekend met deze grote, zeer gezellige borrel. Op de BBB-pagina kun je het assortiment van voorgaande jaren vinden.

  Een andere beruchte borrel georganiseerd door de BorrelCommissie van de VCSVU is de Spaans-Mexicaanse Borrel, oftewel de SM-borrel. Deze borrel vindt jaarlijks in juni plaats en is de afsluiter van het collegejaar. Corona, Desperados, Tequila, Sangria het is er allemaal.

  En dan als laatste… Deze borrel is nog niet zo heel lang in ons midden. In november 2008 werd deze borrel namelijk geïntroduceerd, en met groot succes: de Cocktailborrel! In november van de jaren 2009 t/m 2012 heeft deze borrel opnieuw plaatsgevonden, met opnieuw een heerlijk assortiment. Jerrycans vol met cocktails moesten aangesleept worden, om alle aanwezigen van een drankje te voorzien. De grote topper was toch wel de Melon 45, maar ook de Tequila Sunrise, Electric Smurf, Josti, en Cosmo Politan vielen goed in de smaak.

  Maar de Borrelcommissie doet nog meer. Regelmatig wordt er gevraagd of de commissie een promotieborrel kan organiseren, maar ook het opzetten van een borrel voor een andere gelegenheid is voor de BC geen probleem. Als laatste taak zorgt de Borrel Commissie er ook nog eens voor dat er frisdrank, bier en snoep aanwezig is in de SCHOK (SCHeikunde OntspanningsKamer), waarvoor simpelweg gestreept kan worden op de streeplijst.

  Leden van de Borrelcommissie

  Op dit moment bestaat de BC uit de volgende leden:

  • Susan El Asal (Voorraadbeheer en penningmeester)
  • Wesley Saarloos (Voorzitter)
  • Natascha Krikke (Bestuursafgevaardigde)
  • Pier Wessels (Bestuursafgevaardigde)
  • Jasper Roozee
  • Erik Swiers

  Al met al is de BC dus een erg gezellige en drukke commissie. Lijkt het jou leuk om te helpen met het organiseren van borrels? Of wil je wat meer informatie over wat er allemaal speelt in de BC? Neem dan contact op via borrels-- apenstaartje --vcsvu.nl. Je kunt hier terecht voor al je vragen.