English information English info
- hoofdsponsor -
 • InVUtasie

  De inVUtasie is een commissie van de afdeling Scheikunde en Farmaceutische Wetenschappen. De commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van het introductieweekend voor de nieuwe eerstejaars studenten. Dit weekend biedt voor de eerstejaars de mogelijkheid hun medestudenten beter te leren kennen en bovendien kan er ook kennis gemaakt worden met de ouderejaars studenten die meegaan. Tijdens het weekend vinden allerlei leuke activiteiten plaats, zoals een pubquiz, een nachtelijke speurtocht en een fietstocht. Een leuk verslag van het introductieweekend van 2011 is onderaan deze pagina te vinden.

  Dit jaar zal het introductieweekend plaatsvinden van 27 tot en met 29 september 2013. Voor meer informatie over het introductieweekend kun je hier terecht. Voor vragen kun je mailen naar invutasie-- apenstaartje --vcsvu.nl.

  Introductieweekend 2011

  De reis begon voorspoedig. Het merendeel van de mensen had zich verzameld in SchOK, de elite die door paps en mams gebracht konden worden waren natuurlijk niet present. Ze misten daardoor echter wel de poging van de aanwezige treinreizigers om een coupe voor ons alleen te bemachtigen. Dit deden ze door middel van het zingen van alom bekende schuine liederen, ik ga liever niet in op de details aangezien er ook minderjarigen zijn die dit artikel lezen. Maar ik kan u verzekeren dat het aan enthousiasme niet ontbrak in de trein!

  Na de mooie reis door Harderwijk waren we uiteindelijk aangekomen op onze eindbestemming, Het Woelige Nest, te Hulshorst. Na het uitzoeken van een slaapplek en het nuttigen van een voedzame maaltijd was de bedoeling om onze algemene kennis te testen door middel van een algemene pubquiz. Ik ben echter tot de conclusie gekomen dat onze kennis inderdaad zeer algemeen was, maar helaas ver weg van concreet. Het laatste onderdeel van de avond, wat uiteraard niks te maken had met wetenschap, was het stompzinnig mee kunnen blèren met de geniale teksten van Mama Appelsap. Voor degenen onder ons die dit niet kennen, dit is het horen van een zin (veelal NL talig) in een zeker ander liedje (meestal Engels), het is dus niet de echte tekst, maar wel grappig. Dit bleek bij nagenoeg iedereen algemene kennis te zijn.

  Het vervolg van de avond was een speurtocht! Hier volgt een kleine selectie van de opdrachten die we kregen. Verzamel een groep mensen met een snor, die onder leiding van een tuinkabouter een polonaise willen doen. Met andere woorden het waren opdrachten die alleen maar bedacht konden zijn tijdens een uitgelopen vergadering van de inVUtasie onder invloed van een goede overdosis Hertog Jan.

  De volgende ochtend, nadat iedereen weer veilig en wel in zijn bedje lag na de ontberingen van de avond ervoor, werden we op brute wijze gewekt met luide muziek en de mededeling dat we binnen 10 minuten moesten ochtend gymnastieken. Ik geloofde mijn oren even niet toen ik daar buiten stond in de kou, maar het was toch echt de Macarena, gevolgd door hoofd-schouders-knie-en niet te vergeten teen. Na dit goede begin van de dag stond er een fietstocht op het programma, gevolgd door een verfrissende duik in het Nunspeetse zwembad. Uiteraard waren er ook weer opdrachten aan deze fietstocht verbonden, maar nadat meerdere groepen elkaars wegen hadden gekruist werd er besloten gezamenlijk zo snel mogelijk, zonder al te veel op te letten op de gegeven aanwijzingen en opdrachten, een weg te vinden naar het zwembad.

  Hetgeen waar eigenlijk bijna iedereen naar uit had gekeken was natuurlijk het moment dat we uitgingen, die avond in uitgaanscentrum Hardersplaza in Harderwijk. Na wat mot met de beveiliging, die naar mijn idee de geboortedata niet goed had gelezen, konden we met z’n allen naar binnen.. De avond eindigde in een groot succes! Het enige minpuntje was alleen de elf(!) kilometer lange terugweg, maar goed, met alcohol in je benen is elf kilometer een peulenschil.

  Ik ben de organisatie nog steeds dankbaar dat wij de volgende ochtend niet weer ochtendgymnastiek hoefde te doen. Aangezien sommigen onder ons waarschijnlijk voor een onsmakelijke verrassing hadden komen te staan als ze hoofd-schouder-knie en bhuaa hadden moeten doen. Daarentegen had de organisatie ons voorzien van een uiterst stevig ontbijt, wat de brakheid bij de meeste mensen weghaalde. Uitzonderingen daargelaten eindigde zo een geslaagd inVUtasie weekend!