English information English info
- hoofdsponsor -
 • Informatie voor nieuwe eerstejaars

  Beste nieuwe studenten,

  De VCSVU is de studievereniging voor studenten Farmaceutische wetenschappen en Scheikunde aan de VU. Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie die je nodig hebt om aan je studie te kunnen beginnen. Als je nog vragen hebt, of meer wilt weten, stuur dan een mailtje naar info-- apenstaartje --vcsvu.nl.

  Boeken

  Wanneer? Elke eerste maandag en donderdag van een nieuwe periode, in de pauze: van 12.15 tot 13.30

  Waar? In het WN-gebouw, P0.48

  Betalen? Dat kan alleen met je PIN-pas!

  Korting!

  Een goede reden om lid te worden van de VCSVU is de periodieke boekverkoop die we organiseren. Aan het begin van elke studieperiode verkopen we alle boeken die je in die periode nodig hebt zodat je er zeker van bent dat je met de juiste boeken kunt beginnen aan de nieuwe periode. We zorgen trouwens niet alleen voor de juiste boeken, je krijgt bij ons gemiddeld ook nog eens zo’n 15% korting ten opzichte van de winkelprijs. Hoe wordt je lid?

  Boeken voor Farmaceutische Wetenschappen

  Studenten FAR hebben onderstaande boeken nodig:

  Vak Boek Prijs
  Calculus Calculus: A Complete Course – Adams 65,44 euro
  Van atoom tot (bio)molecuul Chemical Principles – Zumdahl 66,71 euro
  Medische Fysiologie I Human Physiology – Vander 61,94 euro
  Lidmaatschap VCSVU (eenmalig) €15,–
  TOTAAL
  209,04 euro

  Alle Prijzen onder voorbehoud van eventuele last-minute wijzigingen!

  Boeken voor Scheikunde

  De boeken voor de eerstejaars scheikunde kunnen worden gekocht bij het ACD, te vinden op het Science Park.

  Hoe zit het met het lidmaatschap?

  Om boeken te kunnen kopen bij de VCSVU (en dus met aanzienlijke kortingen t.o.v. de prijs in de VU Boekhandel) moet je lid zijn van de VCSVU. Lid worden kost eenmalig 15 euro. Elk volgend jaar betaal je het symbolische bedrag van 1 euro om lid te blijven.

  Lid worden?

  Wil je lid worden van de VCSVU? Dan kan je nu alvast het inschrijfformulier invullen. Je kunt ook bij het kopen van de boeken lid worden, maar dan duurt het kopen van boeken wat langer.

  De contributie (15 euro) kun je tijdens het kopen van je boeken betalen. Betalen kan alleen met je PIN-pas.

  VU Introductiedagen

  De VU Introductiedagen zijn de introductiedagen van de VU die van 24 t/m 30 augustus zal plaatsvinden. Als jij Farmaceutische Wetenschappen gaat studeren en je hebt ingeschreven voor deze introductiedagen, kom je in aanraking met een van onze mentorkoppels die jou de hele week zullen begeleiden en aan wie je al je brandende vragen over Amsterdam, de VU, je opleiding, de vereniging en allerlei andere zaken kunt vragen.

  Wil je alvast kennis met ze maken? hier stellen ze elkaar aan je voor!

  Voor de IDEE-week moet je je wel van te voren inschrijven. Dit doe je op de website van de VU Introductiedagen: vuideeweek.nl.

  Borrel!

  Elke eerste donderdag van de maand organiseert de VCSVU (dankzij de borrelcommissie) borrels op de VU. Niet alleen komt een groot deel van de leden hiernaartoe, ook onderzoekers en onderwijzend personeel komt graag even langs voor een koel biertje of een fris wijntje. De ideale kans om ze beter te leren kennen, of om de sleur van de colleges van je af te schudden. Op de meeste borrels wordt trouwens ook gezorgd voor eten, zodat je ook daarvoor het borrelen niet hoeft te onderbreken.

  De meest beruchte borrel van de VCSVU is de in maart gehouden Belgische Bier Borrel. Niet alleen wordt deze borrel al jaren het drukst bezocht van allemaal, er worden ook nog eens 35 verschillende soorten bier geschonken.

  Overigens wordt er op elke borrel ook fris geschonken, voor het geval je de volgende dag weer in het laboratorium moet staan.

  Introductieweekend: Speciaal voor eerstejaars van de VCSVU

  Naast de VU-brede VU Introductiedagen verzorgt de afdeling Scheikunde en Farmaceutische Wetenschappen ook een eigen introductieweekend om je medestudenten te leren kennen. Dit weekend vindt het weekend na de start van het collegejaar plaats, te weten van  9 tot en met 11 september. Dit jaar gaan we naar Beekbergen. Tijdens dit weekend kun je je medestudenten beter leren kennen en bovendien kennismaken met ouderejaars studenten die ook meegaan. Zo kun je, uitgerust van de inro-dagen, nog ruim twee dagen (en nachten…) lekker feesten. Het wordt uiteraard net als andere jaren een groot feest dus zorg dat je erbij bent!

  Voor alle details kijk je op deze speciale pagina!

  Laatste nieuws

  Hieronder staat het laatste nieuws van de VCSVU, dit kan je ook terugvinden op onze hoofdpagina.