English information English info
- hoofdsponsor -
 • Gratis ChemDraw downloaden

  De meeste van jullie zullen bekend zijn met het fraaie programma ChemDraw Ultra. Dit programma is niet alleen in staat driedimensionale weergaven te maken van moleculen, maar kan ook HOMO’s en LUMO’s op het scherm toveren. Een andere – door ons studenten – veel gebruikte optie is het voorspellen van 1H-NMR en 13C-NMR.

  Deze software staat op de FEW studentencomputers, maar die zijn nu eenmaal niet altijd beschikbaar… Nu is het zo dat de VU een licentie heeft aangeschaft voor haar studenten, zodat wij ook thuis met ChemOffice kunnen werken. De laatste tijd kreeg ik veel vragen over hoe je deze software thuis moet installeren.

  Ga eerst naar: http://sitelicense.cambridgesoft.com/sitelicense.cfm?sid=16
  En vul daar je few email adres in en druk op [submit]. Je krijgt dan een venster met de volgende boodschap:

  Druk op [continue] en maak een (gratis) CambridgeSoft account aan door op de knop Register te drukken.

  Het kan goed zijn dat je al zo’n account hebt, aangezien je voor meer dan vijfmaal zoeken met www.chemfinder.com ook geregistreerd gebruiker moet zijn. Geef ook hier je few email op.

  Wanneer je hebt ingelogd kom je bij de download-pagina. Je kan hier de PC en Mac versie van ChemBioDraw Ultra 12.0 downloaden en de handleiding.

  Wanneer je de juiste versie hebt gedownload, wordt er een registratiecode (serial number) naar je gemaild.
  Mocht deze email niet goed aankomen kan je ook op deze link klikken. Deze heb je nodig om de software te gebruiken en is een jaar geldig. Nadat het jaar om is kun je via http://scistore.cambridgesoft.com/sitelicense.cfm een nieuwe code krijgen.

  Veel succes!