English information English info
- hoofdsponsor -
 • Om te zoeken in de online bestanden van de universiteitsbibliotheek en voor het downloaden van artikelen hoef je niet per se op de VU zelf te zijn, je kunt ook thuis of elders werken. Inloggen met een VU-net-id is dan wel noodzakelijk.

  Om op afstand te kunnen werken, moeten eerst de browser-instellingen worden aangepast. Raadpleeg hiervoor een van onderstaande handleidingen:

  Voorbeelden van de insellingen voor firefox 3 en internet explorer 8 op windows:  Start na invoer de browser opnieuw op om er zeker van te zijn dat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

  Na het aanpassen van de browser verschijnt er, bij klikken op bijvoorbeeld een e-resource of e-journal, een popup-scherm met de tekst “proxy.vu.nl” waarin je kunt inloggen met VU-net-id. Let op! Sommige bestanden kunnen vanuit thuis niet benaderd worden. Voorbeelden van de popup-schermen:


  Als het popup-inlogschermpje niet verschijnt of er komt een melding over het IP-adres, dan zijn de browser-instellingen niet goed aangepast. Check nogmaals zorgvuldig de browser-instellingen. Sluit vervolgens alle browservensters en open de browser opnieuw.

  Verschijnt het inlogschermpje wèl, maar wordt er steeds naar een wachtwoord gevraagd (waarna een melding verschijnt, “FOUT/Cache toegang niet toegestaan” (VU-net-id), dan ligt het probleem bij het wachtwoord. Probeer je wachtwoord te veranderen via top.vu.nl.