English information English info
- hoofdsponsor -
 • Lekker aan het werk en even een printje uitdraaien? Daarvoor hoef je niet eens meer een VU-computer op te zoeken!
  als je vanaf je eigen laptop wil printen, of op een printer wil printen die niet standaard in de lijst staat, volg dan deze tutorial!

  1. Open de windows verkenner, de makkelijkste manier hiervoor is de windowstoets + E in te drukken. (je kan ook met de rechtermuisknop op deze computer klikken, en dan op verkennen)
  01-explorer

  2. typ in de adresbalk het volgende in: “\\few-pdc.few.vu.nl” (zonder de aanhalingstekens) en druk op enter. (als de adresbalk niet zichtbaar is, ga je naar menu beeld, dan het kopje werkbalken en klik je daar op Adresbalk)
  Als je de adresbalk NIET tevoorschijn getoverd krijgt, kan je ook in het menu start op “Uitvoeren…” klikken, en “\\few-pdc.few.vu.nl” daar intypen (zonder aanhalingstekens natuurlijk)
  02-exploreradress

  Je krijgt nu het login scherm voor je neus. Vul bij gebruikersnaam je VU-net-id in (abc123) en bij wachtwoord je vu wachtwoord. Zet het vinkje aan en klik op OK.
  03-login

  je krijgt nu de lijst te zien met printers die beschikbaar zijn op de VU. Je kan naar alle printers printopdrachten sturen, maar niet alle printers werken met de chipknips, voor sommige heb je een code nodig. (commissiewerk kan je hierop dus printen, als je daarna lief aan je bestuursafgevaardigde vraagt of hij het even af kan drukken met een printcode, de handigste printer hiervoor is die in P112 (de postkamer)). Voor je eigen printwerk kan je gebruik maken van de printer in het trappenhuis van S3 en T2.
  04-pdclist

  Als je de printer die je wil gebruiken hebt gevonden in de lijst, klik je er met de rechtermuisknop op. klik daarna op “verbinding maken…”.
  05-rightmouseconnect

  Klik in de popup die je nu krijgt nog even op “Ja”. Tadaaa je kan nu de printer selecteren in je programma en je printje erheen sturen.
  06-clickyes