Blogs

Oud-Commissaris Extern Jordi

"Geachte heer/mevrouw de lezer,

Het is alweer tijd voor de tweede blog van dit jaar. Dit keer is het mijn taak (Commissaris Extern), om die te schrijven. Het gaat een spannende blog worden met ups en downs, dus doe je gordel om en geniet van de rit.

Zoals Estaarr in de vorige blog benoemde begint de week op maandag met een bestuursvergadering (BV). Als Commissaris Extern lever je tijdens de BV input over de desbetreffende onderwerpen, verder hoef je alleen te luisteren. Als je nu denkt dat de BV alleen maar saai vergaderen is heb je het mis. Vaak bestaat de helft van de tijd uit bespreken wat je in het weekend hebt gedaan en het bespreken van onserieuze onderwerpen.

Hoe de week van een Commissaris Extern er verder uit ziet is per periode verschillend. Laten we beginnen bij het begin. Elk begin is moeilijk en dat is ook je tijd als kandidaat bestuur (KB). Als KB ben je eigenlijk bestuur in opleiding, door het huidige bestuur word je getraind om alle kneepjes van het vak te leren kennen. Als commissaris Extern houden die kneepjes in hoe je nieuwe sponsoren regelt, je huidige sponsoren leren kennen en behouden,  weten hoe je lopende contracten eruit zien en leren hoe een jaar als bestuurslid eruit ziet. Het ontmoeten van je huidige sponsoren is erg leuk, omdat je erachter komt wie er nou achter de mailtjes zit die je ontvangt en vaak ga je ontspannen een bakkie koffie drinken en een beetje praten. Verder heb ik in mijn KB periode niet erg veel gedaan, omdat ik nog veel puntjes nodig had om m’n BSA te halen.

Na in de zomervakantie helemaal tot rust te zijn gekomen, not. Begint je bestuursjaar echt echt. Na de zomervakantie begin je met de introductiedagen, als bestuur dien je ervoor te zorgen dat de nieuwe kinders geïnteresseerd raken in de studievereniging en zorg je ervoor dat duidelijk wordt wat de vereniging allemaal inhoudt. Aangezien ik samen met Conny een mentor duo was, was het gemakkelijk om alle nieuwe sjaars te leren kennen en ze te enthousiasmeren. (Naast Commissaris Extern worden is mentor worden bij de VU introductiedagen ook echt een aanrader).

Nadat je alle hectiek van de eerste weken achter de rug hebt, is het tijd om je te focussen op je bestuurstaken. Deze taken zijn vooral bedrijven bellen en mailen. Zodra er positief contact is gelegd spreek je met iemand van het bedrijf af en bespreek je de mogelijkheden voor een samenwerking. Dit is niet alleen voor de vereniging belangrijk, maar je hebt er zelf ook nog wat aan. Doordat je met veel nieuwe mensen in contact komt word je netwerk vergroot, wat weer handig is voor later. Ook is het afspreken met die mensies gezellig, zo ging ik bijvoorbeeld met een sponsorafspraak uiteten bij het Van der Valk waarbij we onder het genot van een hapje en een drankie de mogelijkheden bespraken.

Een jaar als Commissaris Extern bestaat niet alleen maar uit je taken uitvoeren. Je leert veel nieuwe mensen kennen door het contact dat je maakt met andere verenigingen. Elke week zijn er wel meerdere borrels van een vereniging waar je naar toe zou kunnen en zijn er veel uitjes.

Ik hoop dat ik jullie goed heb kunnen informeren over de mooiste functie die er binnen het bestuur is. Als je na het lezen van deze meesterlijke blog nog met vragen achter bent gebleven, dan kan je die altijd stellen.

Latertjuh,

Namens het 54ste bestuur der VCSVU,

Jordi van Hasselt aka Vamos aka OGfuckboy69 aka Roberto

Commissaris Extern"

 


Oud-Secretaris Esther
15dec

Oud-Secretaris Esther

"Lieve lezer, Leuk dat je de moeite hebt genomen om de eerste blog van het 54e bestuur der VCSVU te lezen. Door het gehele jaar zullen...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren