Blogs

Oud-Penningmeester, Demi Nuberg

Lieve leden,

Vandaag is het aan mij om jullie te vertellen over de mooiste functie binnen het bestuur: de penningmeester, ofwel functie 3. Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor alle inkomsten en uitgaven. Hierbij ben ik vooral bezig met het bijhouden van de financiële administratie van de vereniging in ons boekhoudprogramma. Ik zorg dat alle facturen op tijd betaald worden en dat uitgaande facturen voor bijvoorbeeld sponsoren worden gemaakt. Daarnaast houd ik gedurende elke maand een verkoopverslag bij, waarin alle verkopen overzichtelijk zijn bijgehouden. Hiervoor krijg ik veel advies en hulp van de kascontrolecommissie (KasCo), bestaande uit de penningmeesters van de afgelopen twee jaar. Daarnaast controleren zij of de boekhouding helemaal op orde is, zodat de belastingsaangifte elk kwartaal goed verloopt.

Als penningmeester geef ik het bestuur financieel advies over of we voor bepaalde activiteiten budget hebben of juist niet. Daarnaast werk ik ook veel samen met de penningmeesters van onze commissies. Zo begeleid ik hen met het opstellen van de begrotingen en afrekeningen, die vervolgens ook nog door de KasCo gecontroleerd worden alvorens deze worden gepresenteerd tijdens een algemene ledenvergaderingen.

Twee jaar geleden zijn we toegetreden tot de K.N.P.S.V. waardoor we verbonden zijn met de farmacie/(bio-)farmaceutische studieverenigingen van Nederland. Samen met de penningmeesters van deze zusjesverenigingen heb ik een paar keer per jaar een vergadering, ofwel de Raad van Quaestoren (RvQ). Hiervoor reis ik af naar de verschillende steden, Groningen, Leiden en Utrecht, waar we onder genot van lekkere hapjes en drankjes de financiële stukken van de K.N.P.S.V. bespreken en advies vragen aan elkaar over zaken waar we tegen aan lopen.

Naast mijn functie specifieke taken, zijn er ook andere zaken waar ik mij samen met het bestuur op richt die niet alleen maar met geld te maken hebben. Zo hebben wij tijdens onze kandidaatsbestuurperiode een beleidsplan opgesteld, met ideeën en verbeteringen voor de vereniging. Gedurende het hele jaar focussen wij samen met elkaar op het uitvoeren hiervan. Zo hebben wij contact gelegd met een organisatie die een reanimatiecursus kon bieden voor onze leden, en hebben wij een goede doelen lunch georganiseerd. Naast het uitvoeren van het beleidsplan, zorgen we er samen als bestuur voor dat activiteiten en borrels in goede banen geleid wordt. Verder hebben we ook goed contact met broertjesverenigingen aan de VU, zo gaan we regelmatig naar hun (constitutie) borrels en worden zo nu en dan samen activiteiten georganiseerd. Het mooie van zo’n bestuursjaar is de vele connecties die je maakt, wat zorgt voor sociale ontwikkelingen en een groot netwerk. Verder leer je tijdens een bestuursjaar goed samenwerken en ben je als het ware een bedrijf aan het runnen met elkaar.

Mocht je nou nog twijfelen over of je een bestuursjaar wil doen, welke functie het meest geschikt is of specifieke vragen hebt over deze mooiste functie? Kom dan op 14 december om 17:00 langs in FOK! Ik zal daar samen met de rest van mijn bestuur zijn om al je vragen te beantwoorden onder genot van lekkere hapjes en drankjes. Mocht je me nou eerder vragen willen stellen, kan je me altijd bereiken op whatsapp, instagram of mail naar penningmeester@vcsvu.nl. Tot dan!

Liefs,

Demi
 


Oud-Commissaris Extern, Milan Herczog
08dec

Oud-Commissaris Extern, Milan Herczog

Lief lid, Gaat jouw hartje ook met iedere euro sneller kloppen? Zijn jouw praatjes glad genoeg om zand te verkopen aan Qatar? Ben jij...

Oud-Secretaris, Marco van Wijk
03dec

Oud-Secretaris, Marco van Wijk

Lieve leden, Wat fijn dat je mijn blog leest waarin ik mijn functie, secretaris beter bekend als functie 2, zal toelichten.  Als...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren