Blogs

Oud-Commissaris Extern, Milan Herczog

  • Vereniging
  • 2 minuten (400 woorden)

Lief lid,

Gaat jouw hartje ook met iedere euro sneller kloppen? Zijn jouw praatjes glad genoeg om zand te verkopen aan Qatar? Ben jij graag bezig met netwerken, onderhandelen en relaties onderhouden?
Dan willen wij jou.

De functie Commissaris Extern is niet voor niets de mooiste functie. Als ware hark van de vereniging reis jij het land rond en zorg jij dat het geld binnenstroomt. Met dit geld worden vervolgens alle mooie activiteiten van de vereniging bekostigd. Hoe meer geld, hoe meer er mogelijk is. Hoe komen we aan geld? Met het volgende 4-stappenplan.

Stap 1: Verkenning. Als een ware talentscout ben jij overal op zoek naar de volgende samenwerking. Dit doe je op het web, op carrièredagen, maar ook via-via valt er vaak veel te regelen. De belangrijkste bedrijven blijven echter die waarmee we al samenwerken. We halen het meest uit de oudste samenwerkingen: deze bedrijven kennen de VCSVU en weten wat we bieden.
Maar goed: je hebt een nieuw bedrijf gevonden en het lijkt een perfecte match. Je bent klaar voor stap 2.

Stap 2: De opening. Als je een nieuw bedrijf benadert, wil je niet op de hoop belanden met alle commerciële partijen die ze een oor aan komen naaien. Je wil een sterke opening. De beste opening is altijd een gesprek. Tijdens een netwerk-event kan je alvast een contactpersoon opdoen binnen een bedrijf. Je maakt kennis en kan vaak al een beetje aanvoelen waar een potentiële samenwerking zou liggen. Ook met een aantrekkelijk mailtje kom je een heel eind. Laat goed weten wat ze aan ons hebben, maak een afspraak, en we zijn bij stap 3.

Stap 3: Het sponsorgesprek. Dit is het belangrijkste, maar ook het leukste onderdeel van je functie als Commissaris Extern. Je komt samen met je contactpersoon en houdt een gezellig praatje waarin je uitzoekt wat je voor elkaar kan betekenen. Dit betekent dat je op de gekste plekken komt en echt een kijkje achter de schermen kan nemen bij bedrijven in onze industrie.

Stap 4: De deal. Hier gaat het allemaal om. Nadat de samenwerking haar vorm heeft gekregen is het tijd om de deal te sluiten. Je stelt een contract op, doet de promotie en stuurt de factuur.
Poeh poeh. De vereniging blijft nog een dagje bestaan.

Kortom: wil jij in een jaar ervaring, een netwerk en een kijkje in de Farmaceutische industrie opdoen? Word Commissaris Extern!

 


Voorzitter, Roy Zuidema
26nov

Voorzitter, Roy Zuidema

Dutch version below Dear VCSVU'er, Dear Reader, This week you can once again enjoy the fun blogs that the board will be writing for you....

Oud-Penningmeester, Demi Nuberg
06dec

Oud-Penningmeester, Demi Nuberg

Lieve leden, Vandaag is het aan mij om jullie te vertellen over de mooiste functie binnen het bestuur: de penningmeester, ofwel functie...

Onze sponsoren