Blogs

Oud-Voorzitter, Lisa de Jong

  • Vereniging
  • 3 minuten (527 woorden)

Hallo lieve leden!

 

Vandaag is het aan mij de beurt om te vertellen wat mijn functie als voorzitter inhoudt. Bij deze taak komt veel verantwoordelijkheid kijken en heb je echt een leidinggevende rol in het bestuur. Daarnaast ben je het gezicht van de vereniging en het aanspreekpunt voor alle leden, andere studieverenigingen, docenten en andere medewerkers.  

 

Een dagelijkse taak als voorzitter is het aansturen van de andere bestuursleden, zodat zij weten wat er van hen verwacht wordt en welke zaken prioriteit hebben. Vaak bij het uitvoeren van taken is het belangrijk dat de bestuursleden samenwerken en als voorzitter zorg je er ook voor dat dit gedaan wordt. Iedereen is van elkaar afhankelijk en alle taken zijn heel erg verweven, dus erg belangrijk als de taken goed op elkaar afgestemd zijn en het duidelijk is wat iedereen moet doen.

 

Vergaderen is iets wat je heel veel doet als voorzitter. Zo heb je de wekelijkse bestuursvergaderingen waarvoor jij als voorzitter de agenda maakt. Dit zijn alle belangrijke punten die moeten worden besproken tijdens de vergadering die van belang zijn voor de vereniging en geeft iedereen een update hoe het gaat met zijn functie. 

Ook vergader je met andere studieverenigingen op de VU, de zogeheten ‘broertjes-verenigingen’. Eens in de maand zitten we om de tafel met alle voorzitters van de broertjes-verenigingen van het WN-gebouw, samen met de facultaire studenten raad, en bespreken we waar wij als verenigingen eventueel tegenaan lopen. Direct daarna vindt altijd een meeting plaats met het bestuur van de faculteit om deze problemen voor te leggen en te kijken wat voor oplossingen er mogelijk zijn. 

Naast de vergaderingen op de VU, zijn er ook vergaderingen bij andere farmacie studieverenigingen, ook wel zusjes-verenigingen genoemd. Sinds kort zijn wij als VCSVU namelijk lid van de K.N.P.S.V. en daardoor verbonden met zusjes-verenigingen in Groningen, Leiden en Utrecht. Samen met de voorzitter van de K.N.P.S.V. en de praesides van de andere verenigingen vergaderen we ook om de zoveel tijd en gaan we naar elkaars gala’s en Algemene Leden Vergaderingen.

Daar hoorde je het al, Algemene Leden Vergaderingen, een ALV. Dit zijn vergaderingen die drie keer per jaar plaatsvinden, waarvan eentje de Wissel ALV is waarbij de bestuurswissel plaats vindt. Als voorzitter maak je de agenda hiervoor en leidt je deze vergadering. Er wordt heel veel besproken en daarom maak je ook een script, een soort van presentatie tekst per agendapunt. Zo kan je makkelijk de vergadering door komen en je weet wat je moet vertellen aan de leden. 

 

Naast deze taken zijn er ook altijd andere taken uit te voeren, zoals het schrijven van stukjes voor broertjes en ook zusjes verenigingen, de Folia Pharmaceutica en houd je praatjes bij evenementen zowel binnen als buiten de VU. Ook ben je bezig met de Statuten en het HR en kan je zo nodig taken overnemen van je medebestuursleden als dat beter uitkomt in de planning. 

Hopelijk heb ik jullie een beeld kunnen geven in wat je taken zijn als voorzitter. Mocht je vragen hebben of meer willen weten, dan kan je me een berichtje sturen of mailen.

 

Liefs,

 

Lisa


Oud-Secretaris, Marco van Wijk
03dec

Oud-Secretaris, Marco van Wijk

Lieve leden, Wat fijn dat je mijn blog leest waarin ik mijn functie, secretaris beter bekend als functie 2, zal toelichten.  Als...

Oud-commissaris intern, Joy Pennicotte-Henrie
20dec

Oud-commissaris intern, Joy Pennicotte-Henrie

Lieve VCSVU’ers, Dit is het blog over de mooiste functie van het bestuur, functie 5, de commissaris intern! Toen ik in 2020 begon met...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren