Blogs

Oud-commissaris intern, Joy Pennicotte-Henrie

Lieve VCSVU’ers,

Dit is het blog over de mooiste functie van het bestuur, functie 5, de commissaris intern!

Toen ik in 2020 begon met studeren, kreeg ik al snel veel te horen over de VCSVU, haar commissies en het bestuur. Ik vond het allemaal erg leuk en interessant klinken en ik sloot me aan bij meerdere commissies, waaronder de PromoCie, de InVUtasie en de EJW. Een bestuursjaar doen, leek me erg interessant, maar ook erg ‘raar’. Ik kon mij niet goed voorstellen wat dat nou echt inhield en wat ik zou gaan doen als ik er voor koos dit ook echt te gaan doen.

Overal om mij heen hoorde ik dat een bestuursjaar doen ongelofelijk waardevol is. ‘Alle mensen die je leert kennen en alle vaardigheden die je ontwikkeld, zijn voor de rest van je carrière belangrijk en erg handig.’ Dit maakte mij wel erg nieuwsgierig, maar tegelijkertijd zei het mij niet zo veel. Toch ben ik verder gaan kijken naar wat het bestuur inhield en ik kwam er al snel achter dat ik de rol commissaris intern erg interessant vond. 

Nu ik ook daadwerkelijk in het bestuur zit, als commissaris intern, begrijp ik pas wat iedereen steeds bleef zeggen. Binnen een half jaar heb ik zo veel geleerd, over mezelf, maar ook over het werken als een team. Ik heb ongelofelijk veel mensen leren kennen door heel Nederland, maar ook binnen de VCSVU een stuk dichtere connecties gelegd. Met z’n vijven een jaar het bestuur van de vereniging zijn, is erg leerzaam, maar vooral ook erg leuk. Mijn bestuursjaar heeft ervoor gezorgd dat ik dingen meemaak die ik anders nou zou hebben meegemaakt. Ik heb geen moment spijt van gehad van de keuze om dit te doen. 

Het bestuursjaar is voor mij ook een manier om een soort pauze te houden. Alles gaat erg snel en als ik door was gegaan op het tempo wat ik had, was ik om mijn 25e al volop aan het werk. Dit was niet wat ik wilde. Door de keuze te maken om dit jaar te doen, heb ik mijn eerste jaar het rustiger aan kunnen doen en heb ik meer ruimte erachter te komen wat ik mij nou echt allemaal interesseert. Dit jaar leer ik ongelofelijk veel buiten de studie FAR om, maar volg ik alsnog wat vakken. Voor mij zorgt dit voor een stuk meer rust, ondanks de drukte van een bestuursjaar

Nu dan wat ik daadwerkelijk doe in het bestuur. Als commissaris intern zorg je ervoor dat de leden weten wat er binnen de vereniging gebeurt. Als een commissie iets organiseert, zorg ik er samen met de desbetreffende commissie en de PromoCie voor, dat het bij jullie terecht komt. Dit gaat doormiddel van de social media platforms en door de weekmail die ik wekelijks schrijf. Ik ben door mijn rol automatisch de voorzitter van de PromoCie. Ook zorg ik ervoor dat de website goed te gebruiken is en er mooi en overzichtelijk uit ziet! Als commissaris intern heb je erg veel creatieve vrijheid. Ik ben veel bezig met denken over hoe alles het best bij de leden terecht kan komen. Ik stuur de commissies aan, zodat alles als een geheel soepel verloopt.

Naast mijn vaste taken, zijn er altijd allerlei dingen die moeten gebeuren. Zo ondersteun ik het bestuur in verschillende aspecten. Bijvoorbeeld, wanneer er een ALV aankomt, zijn functies 1, 2 en 3 daar het meeste mee bezig. Ik neem dan wat taken voor ze over. Ook zijn er veel dingen die we met z’n vijven doen en zien wat we uiteindelijk als bestuur samen bereiken, is top! Natuurlijk zijn er ook minder serieuze dingen die wij willen dat er gebeuren. Zo hebben we vissen gekocht (VCSVisjes) en hebben we stickers laten maken van onze foto. Het bestuursjaar biedt heel wat kansen en je kan het zo uitgebreid maken als je maar wil.

Als je vragen hebt over de rol commissaris intern of het bestuur in het algemeen, kan je mij altijd benaderen!

Veel liefs,

Joy


Oud-Voorzitter, Lisa de Jong
01dec

Oud-Voorzitter, Lisa de Jong

Hallo lieve leden!   Vandaag is het aan mij de beurt om te vertellen wat mijn functie als voorzitter inhoudt. Bij deze taak komt veel...

Oud-Commissaris Extern, Wolf Wiekart
16dec

Oud-Commissaris Extern, Wolf Wiekart

Lieve lezers, Bij deze wil ik jullie meenemen op een spannend avontuur, het avontuur van de commissaris extern. Deze prachtige reis...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren