Blogs

Oud-Commissaris Extern, Wolf Wiekart

Lieve lezers,

Bij deze wil ik jullie meenemen op een spannend avontuur, het avontuur van de commissaris extern. Deze prachtige reis bevat vele rijkdommen en romantiek. Mijn avontuur heeft namelijk als einddoel het binnenhalen van het sponsordoel. 

Om de vereniging staande te houden, zijn er uiteraard leden nodig. Echter, kan de vereniging niet bestaan zonder geld. Maar waar haalt de vereniging dit geld vandaan? Om geld binnen te halen, heeft de vereniging een golddigger nodig. Deze golddigger overtuigt bedrijven om de vereniging geld te geven, dit geld wordt vervolgens gebruikt voor leuke activiteiten en borrels. De commissaris extern is deze golddigger. Als extern zorg je dat de vereniging uit financiële problemen blijft. Het geld wordt het volgende jaar gebruikt om de commissies te financieren, zodat ze leuke activiteiten kunnen organiseren.

Maar hoe bewerkstellig je dit eigenlijk? Een bedrijf geeft toch nooit zomaar geld? Om een bedrijf te verleiden, is het belangrijk om eerst contact op te nemen en interesse te tonen. Uiteraard moet je de vereniging goed introduceren. Bedrijven willen namelijk alleen samenwerken als er ook wat voor hen te halen valt. Wat wij bedrijven kunnen aanbieden is… naamsbekendheid! Een bedrijf wilt namelijk niks liever dan vers bloed binnen halen.  Dit kan je het beste doen bij studieverenigingen. Door de naam van het bedrijf onder de leden te verspreiden, krijgen wij sponsorgeld. Zoals je leest, vereist deze functie veel moed, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht.

Naast de serieuze taken heeft de commissaris extern vele leuke voordelen. Zo word je vaak bij bedrijven uitgenodigd om te komen lunchen of koffie te komen drinken. Je leert vele nieuwe mensen kennen en bouwt contacten op die je later zou kunnen gebruiken mocht je een stage of werkplek zoeken. Daarnaast is het lot van de commissaris extern om aan het begin van het jaar een relatie te nemen. De afgelopen 4 jaar hebben alle externen met hun charmes en sociale vaardigheden dit weten te bewerkstelligen.

Word jij de nieuwe commissaris extern van de vereniging? Durf jij dit spannende avontuur aan te gaan en je lot te accepteren? Solliciteer dan dit jaar als commissaris extern!

Ik daag je uit,

Wolf Wiekart


Oud-commissaris intern, Joy Pennicotte-Henrie
20dec

Oud-commissaris intern, Joy Pennicotte-Henrie

Lieve VCSVU’ers, Dit is het blog over de mooiste functie van het bestuur, functie 5, de commissaris intern! Toen ik in 2020 begon met...

Oud-Penningmeester, Chiara Marini
15dec

Oud-Penningmeester, Chiara Marini

Beste leden, Nu is het mij de taak om de mooiste functie aan jullie te presenteren!  Dit is natuurlijk functie 3: de penningmeester. De...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren