Blogs

Oud-commissaris extern, Alexander Odintsov

Beste VCSVU’ers,

Graag zou ik mijn functie als Commissaris Extern in het 56e bestuur der VCSVU willen uitleggen, want wat houdt de functie eigenlijk in? Als ik het hoofdaspect van mijn functie in één zin zou moeten omvatten, zou ik dat als volgt doen: contacten onderhouden en samenwerkingen opzetten met externe partijen. Graag licht ik dit, samen met een aantal andere aspecten, toe. Eerst zou ik willen verhelderen waarom externe contacten belangrijk zijn voor een studievereniging.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het samenwerken met bedrijven voor een studievereniging zoals de VCSVU. De leden krijgen bijzondere kansen zoals: een kijkje achter de schermen nemen van relevante bedrijven, toegang tot diverse interessante vacatures en aanbiedingen. Naast dat het voordelen brengt voor de leden, spelen samenwerkingen ook een essentiële rol in de financiële stabiliteit van een studievereniging. Genoeg reden dus om voor het uiterste te gaan als Commissaris Extern, maar hoe is dat te doen tijdens de coronapandemie?

Toen het coronavirus nog ver van huis was, ging ik als kandidaatsbestuurslid mee naar het KNMP Voorjaarscongres in het Beatrix Theater te Utrecht. Dit congres bestond uit een grote zaal waar presentaties werden gegeven en een ruimte waar allerlei farmaceutische bedrijven opgesteld stonden. Op dit congres ontmoette ik voor de eerste keer de K.N.P.S.V. en haar afdelingen. Wanneer de bezoekers van het congres de zaal ingingen, waren wij aan zet om met bedrijven in gesprek te gaan. Daar leerden wij over allerlei nieuwigheden van bedrijven en brachten wij het idee van een samenwerking ter sprake, waarna vaak visitekaartjes werden uitgewisseld. 

Op dit moment gaat de communicatie vooral via digitale wegen. Zo deed ik bijvoorbeeld mee aan het online alternatief van het BCF Career Event en ga ik naar de websites van interessante bedrijven. Relevante bedrijven stuur ik vervolgens een e-mail waarin ik de VCSVU introduceer en mijn interesse uit voor een samenwerking. Aan de andere kant is het minstens zo belangrijk om bestaande samenwerkingen voort te zetten. Daar horen kennismakingsgesprekken bij, maar vanzelfsprekend ook het doornemen van alle contracten en deze te verlengen. Op de startpagina van de VCSVU-website is een overzicht te zien van een aantal bedrijven waarmee wij op dit moment samenwerken.

Als Commissaris Extern speel ik ook een actieve rol in de excursie commissie van de VCSVU (ExCie). Voor de coronapandemie zorgde deze commissie voor excursies bij bedrijven. Omdat fysieke excursies op dit moment niet verantwoord zijn, kijkt de ExCie naar online alternatieven met verschillende bedrijven. 

Daarnaast help ik met het uitvoeren van het beleidsplan, doe ik mee aan de wekelijkse bestuursvergaderingen, doe ik diverse andere taken en ben ik op alle activiteiten aanwezig. Of er nog tijd is om te studeren, vraag ik mezelf soms ook af. Toch lukt het aardig om bestuurstaken te combineren met de studie, hier helpt een realistische planning ontzettend bij.

Kortom onderhoud ik als Commissaris Extern inderdaad het contact met externe partijen en zet ik samenwerkingen op, maar help ik ook mee met andere bestuurstaken. Om dit blog af te sluiten, wil ik jullie allemaal nog succes wensen met de tentamens volgende week. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, neem gerust contact met mij op via WhatsApp of mail (contacten@vcsvu.nl)!

Het beste,

Alexander


Oud-commissaris intern, Rafael Feijs
11dec

Oud-commissaris intern, Rafael Feijs

Hallo lief lid, Aangezien je op mijn blogpagina uit bent gekomen, ben je vast benieuwd naar wat ik doe als VCSVU bestuurslid, wie ik nou...

Oud-penningmeester, Merel Wilms Floet
09dec

Oud-penningmeester, Merel Wilms Floet

Lieve VCSVU’ers, Vandaag is het aan mij om jullie wat vertellen over, naar mijn mening, de allerleukste functie binnen het bestuur,...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren