Blogs

Oud-commissaris intern, Rafael Feijs

Hallo lief lid,

Aangezien je op mijn blogpagina uit bent gekomen, ben je vast benieuwd naar wat ik doe als VCSVU bestuurslid, wie ik nou eigenlijk ben en waarom ik überhaupt een bestuursjaar doe (ik bedank deze blog voor een lichte identiteitscrisis op moment van schrijven). 

Als Commissaris Intern van deze vereniging ben ik deel van het 56e bestuur dat ervoor zorgt dat deze vereniging draaiend blijft en vooruitgang boekt. Mijn persoonlijke takenpakket bestaat onder meer uit het beheren en vernieuwen van álle VCSVU-promotie en het overzicht houden op onze commissies. Hierbij fungeer ik dan ook als communicatieschakel tussen bestuur en commissies. Ook regel ik de boekverkoop en stuur ik elke week de weekmail. Verder ben ik ook automatisch voorzitter van de promotiecommissie. Samen verzorgen we alle posters voor de VCSVU social media. 
Het is dus mijn taak om de leden te bereiken met wat wij te bieden hebben en om zo nu en dan te peilen naar eventuele verbeterpunten. Qua takenpakket wordt wel eens gezegd dat deze functie een rustige functie is. Promotie kost amper tijd en de commissies doen alles zelf toch? Als intern ben je wekelijks bezig met kijken wat de leden willen. Welke manier van promoten werkt beter en welke minder en is de promotie duidelijk? Wat voor aanvullingen kan de site nog gebruiken? Zijn de commissies goed bezig of hebben ze ergens ondersteuning of begeleiding in nodig? Daarnaast neem je ook algemene bestuurstaken op je, vooral rondom ALV’s wanneer functie 1, 2 en 3 het druk hebben. Als functie 5 ben je dus ook altijd lekker bezig en zijn je taken heel gevarieerd. 

Ik zal ook iets vertellen over mijn persoonlijkheid en hoe deze in mijn functie past. Ik ben spontaan en enthousiast, wat de communicatie met de commissies prettig maakt. Verder ben ik creatief en vind ik het mooi om de social media en zeker ook de website te beheren. Ook vind ik het vet om ideeën te opperen voor activiteiten of juist voor strategische promotieplannen, bijvoorbeeld voor de commissie introductie dag of het zoeken naar het nieuwe bestuur. Het voelt altijd goed als deze plannen dan ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast help ik graag anderen: ik vind het dan ook fijn om anderen te helpen door wat extra taken op me te nemen op momenten dat ik het iets rustiger heb en anderen wel wat hulp kunnen gebruiken. Dat neemt niet weg dat ik ook zeker mijn ontspanning nodig heb van het drukke studie- en bestuursleven en deze neem ik ook als ik het nodig heb. Even lekker wat Japanse puzzels maken, muziek luisteren, fotograferen of gezellige dingen ondernemen brengen mij dan rust. 

Dan nu door naar het bestuursleven in het algemeen.


Velen zullen de uitspraak ‘Je studententijd is de beste tijd van je leven.’ al vaker gehoord hebben en deze zal dan ook bepaalde vragen oproepen: ‘Hoe haal ik het maximale uit mijn leven?’, ‘Waarom niet zo snel mogelijk afstuderen?’ of juist: ‘Is louter pils drinken op Ome DUO’s kosten de juiste manier?’ 

Het antwoord ligt letterlijk voor je. Bij het volgen van een bestuursjaar ontmoet je allerlei mensen over het hele land. Je maakt nieuwe vrienden en je leert als een team samenwerken. Je leert jezelf kennen en ontwikkelt jezelf heel sterk op persoonlijk vlak. In principe heb je het merendeel van de tijd zelf je rooster in de hand. Je hebt dan ook zeker voldoende tijd om nog met vrienden af te spreken, te sporten en om vakken te volgen. Je planning is je eigen verantwoordelijkheid. 
Ik doe nu mijn (vrije) minor en daarnaast volg ik nog een paar vakken die ik nog niet gehaald heb. Het enige wat ik uit moet stellen is het bachelorproject. Ik vind het niet erg om wat uitloop te hebben, aangezien de kans dat ik dat zou hebben toch al redelijk aanwezig was en de ontwikkeling die ik dit jaar doormaak daar heel erg opweegt tegen binnen 3 jaar afstuderen. In een jaar ontwikkel je jezelf meer dan anderen in 5 jaar zouden doen. Een jaartje bestuur doen is dan ook een dikke aanrader voor jezelf en ook voor je carrière.

Dit was mijn blog! :) Voor vragen over mijn functie, het bestuur of eventuele twijfel- of knelpunten die je hebt, neem vooral contact met me op! Ik kan je ook adviseren over het volgen van vakken of een inschatting maken in welk jaar je een bestuursjaar moet doen. Stuur vooral een mailtje naar intern@vcsvu.nl of stuur me een DM of appje!

Rafael

- drops mic -


Oud-Voorzitter, Milou Milet de St. Aubin
13dec

Oud-Voorzitter, Milou Milet de St. Aubin

Lieve lezers,  Deze week zal er van iedere functie uit het bestuur een blog verschijnen over wat iedereen allemaal doet tijdens het...

Oud-commissaris extern, Alexander Odintsov
10dec

Oud-commissaris extern, Alexander Odintsov

Beste VCSVU’ers, Graag zou ik mijn functie als Commissaris Extern in het 56e bestuur der VCSVU willen uitleggen, want wat houdt de...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren