Blogs

Oud-Voorzitter, Milou Milet de St. Aubin

Lieve lezers, 

Deze week zal er van iedere functie uit het bestuur een blog verschijnen over wat iedereen allemaal doet tijdens het bestuursjaar. Aan mij, als voorzitter, de aftrap deze week om jullie te vertellen hoe mijn week er uit ziet en wat mijn taken precies zijn! Mijn week begint op maandag, op maandag zorg ik ervoor dat de agenda voor de bestuursvergadering wordt opgesteld en maak ik een planning voor de komende week. De agenda voor de bestuursvergadering is iedere week anders, maar bevat ook vaste onderdelen zoals het agendapunt “mededelingen”. Dit staat aan het begin van de agenda, hier wordt besproken wat iedereen in het weekend heeft gedaan. Verder moeten er natuurlijk ook serieuze dingen besproken worden, dit kunnen bijvoorbeeld dingen zijn die eraan zitten te komen of een evaluatie over wat al is geweest. 

Verder is het takenpakket van de voorzitter erg divers! Als voorzitter ben je namelijk eindverantwoordelijke van de vereniging. Dit houdt in dat je beslissingen maakt namens de vereniging en ook de vereniging vertegenwoordigd tijdens vergaderingen en andere overleggen. Als voorzitter is het belangrijk dat je altijd beslissingen maakt met in je achterhoofd wat de leden van de vereniging denken, zij zijn namelijk de reden dat de vereniging kan bestaan dus het is belangrijk om beslissingen te nemen die hen ten goede komt!

Als voorzitter ga je naar verschillende overleggen, zoals de RvP, BoLo, UVO en vergaderingen met andere verenigingen.  De RvP staat voor Raad van Preasides, en dit overleg is met alle voorzitters en preasides van de K.N.P.S.V. en haar afdelingen. Dit overleg vindt 3 of 4 keer per jaar plaats. Tijdens dit overleg worden alle dingen die belangrijk zijn voor de K.N.P.S.V. besproken. BoLo staat voor Bèta overleg en Lunchoverleg. Het Bètaoverleg is met alle voorzitters van de verenigingen van de Bètafaculteit (hier valt VCSVU ook onder) en vind eens per maand plaats. Tijdens dit overleg worden zaken besproken die spelen bij alle verenigingen die horen bij deze faculteit. Na het Bètaoverleg vind dan het Lunchoverleg plaats. Dit is een overleg tussen de voorzitters van de verenigingen van de faculteit en het faculteitsbestuur. Ook is er dan nog de UVO, Universitaire Verenigingen Overleg, dit overleg vind één keer per 6 weken plaats. Voor dit overleg worden alle voorzitters van de verenigingen die bij de VU zijn aangesloten uitgenodigd. Tijdens deze overleggen worden zaken besproken die VU breed spelen. De vergaderingen met de andere verenigingen vinden plaats als wij bijvoorbeeld een activiteit willen organiseren met een andere verengiging. De overleggen en vergaderingen vindt ik zelf een van de leukste dingen aan mijn functie als voorzitter!

Een andere erg belangrijke taak van de voorzitter is het voorbereiden en voorzitten van de Algemene Leden Vergaderingen (ALV’s). Deze vergaderingen worden drie keer per jaar gehouden. Tijdens deze vergaderingen worden alle dingen waar het bestuur de afgelopen maanden mee bezig is geweest besproken met de leden. De leden kunnen hier hun mening geven en inspraak hebben over belangrijke beslissingen die het bestuur wil nemen. Aan het begin van het jaar zag ik hier erg tegen op, maar naar mate onze eerste ALV, de NajaarsALV, dichterbij kwam vond ik het steeds minder spannend en juist heel leuk om te doen! Het is zeker even een flinke klus maar ook heel leerzaam. 

Wat misschien wel het allerleukste is aan het doen van een bestuursjaar is het bestuursleven. Tijdens je bestuursjaar ontmoet je heel veel nieuwe mensen uit allerlei verschillende steden en ga je ook naar allerlei activiteiten door het hele land. Je maakt erg veel dingen mee die je anders nooit mee zou maken. Ook wordt je met je bestuur echt een hele hechte vriendengroep. Je maakt superveel mee met z’n vijven waardoor je steeds meer naar elkaar toegegroeid. 

Over het bestuursleven en het zijn van de voorzitter van de vereniging kan ik nog uren doorpraten, maar ik wil oprecht iedereen aanraden om het een keer zelf mee te gaan maken. Je groeit in zo een bestuursjaar namelijk enorm als persoon op zo veel manieren. Het is een hele grote toevoeging aan je studie. 

Als je nog vragen hebt of een keer een gezellig praatje wilt houden over het zijn van bestuur neem dan vooral contact met mij op of kom een keertje langs in FOK.

Veel liefs, 

Milou


Oud-Secretaris, Roan Spiertz
14dec

Oud-Secretaris, Roan Spiertz

Beste lezer, Leuk dat je mijn blog leest waarin ik mijn functie, secretaris, zal toelichten.  Als secretaris leer je goed plannen en...

Oud-commissaris intern, Rafael Feijs
11dec

Oud-commissaris intern, Rafael Feijs

Hallo lief lid, Aangezien je op mijn blogpagina uit bent gekomen, ben je vast benieuwd naar wat ik doe als VCSVU bestuurslid, wie ik nou...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren