Blogs

Oud-Voorzitter Irma

Hoi iedereen,

Het voelt alsof het nog maar heel kort geleden is dat ik werd benoemd als voorzitter van het 55e bestuur der VCSVU, maar er zijn inmiddels alweer 6 maanden voorbij! Als bestuursleden krijgen wij vaak de vraag wat je nou precies moet doen en om jullie wat meer inzicht te geven, schrijven wij deze blogs. Ook zal er een bestuursvlog worden gemaakt die geheel in het thema is van onze bestuurstaken!

Omdat de voorzitter functie 1 is, mag ik aftrappen met een blog over mijn taken en hoe mijn week eruit ziet. Anders dan de andere functies heb ik niet echt een duidelijk takenpakket. Als voorzitter ben ik het gezicht van de vereniging en ik probeer op zoveel mogelijk manieren onze leden te vertegenwoordigen. Dit houdt vooral in dat ik naar veel vergaderingen ga, waarin ik namens de VCSVU spreek. Zo ga ik één keer per maand naar het bètaoverleg, hier komen alle voorzitters van de studieverenigingen van de Bètafaculteit samen om te praten over alles wat er gaande is. Zo praten we de laatste tijd over de huisvesting in het Nieuwe Universiteitsgebouw en over de gang van zaken op de bètafaculteit. Direct daarna gaan we samen met het Faculteitsbestuur lunchen en kunnen wij problemen aankaarten (als we die hebben). Ook krijgen we hier een update van de decaan over dingen die op de VU gaan veranderen of andere interessante weetjes voor ons als studieverenigingen. Daarnaast ga ik ook één keer per maand naar het Universitair Verenigingen Overleg, waar de voorzitters van alle VU verenigingen bijeenkomen. Hier praten we wat meer over VU brede zaken, zoals de introductieperiode. Ook de USR en de studentenvakbond SRVU zijn hierbij aanwezig. Het leukste aan deze vergaderingen vind ik dat je zo heel veel nieuwe mensen leert kennen en ook inzicht krijgt in hoe de VU werkt. Als ik op de VU loop, kom ik altijd wel bekende mensen tegen waarmee ik even een praatje kan maken.

Daarnaast houden wij als bestuur op maandag een zogenaamde bestuursvergadering. Als voorzitter leidt ik deze vergadering en maak ik hiervoor een agenda. In deze vergadering update ik mijn mede-bestuursgenoten bijvoorbeeld als ik naar een vergadering ben geweest, blikken we terug op de activiteiten van de afgelopen week, kijken we vooruit naar wat er voor de aankomende week op de planning staat en maken we beslissingen over wat we op bepaalde mailtjes moeten antwoorden. Omdat je veel tijd doorbrengt met je bestuursgenoten zijn wij ondertussen 5 beste vrienden geworden. Daarom beginnen wij onze vergadering altijd met een update-ronde, waarin we elkaar uitgebreid vertellen wat we het afgelopen weekend hebben gedaan. Zo houden we de vergadering ook lekker luchtig. Hierna probeer ik altijd wat strenger door te gaan, maar vaak dwalen we behoorlijk af in de vergadering, hoewel we ook vaak serieuze onderwerpen behandelen. Aan de hand van deze vergadering bespreken de actiepunten die hieruit zijn voortgekomen en gaan we na welke actiepunten iedereen al heeft uitgevoerd.

Sinds januari 2018 zijn wij ook proeflid bij de K.N.P.S.V., waardoor wij nu ook wat extra taken hebben. Zo ga ik ongeveer vier keer per jaar vergaderen met mijn mede functiegenoten op de RvP (Raad van Praesessen). Hierbij bespreken we wat er op de Algemene Vergadering van de K.N.P.S.V. besproken gaat worden. Een belangrijke thema dit jaar is wat er nog moet gebeuren voor de volledige toetreding van de VCSVU, wat nu erg dichtbij aan het komen is.

Nu klinkt het alsof ik heel veel aan het vergaderen ben, maar eigenlijk vinden de meeste van deze vergaderingen één keer in de maand plaats. De rest van mijn taken zijn bijvoorbeeld actiepunten die uit de vergadering voortkomen. Dit zijn dus heel erg uiteenlopende dingen, zoals contact opnemen met andere verenigingen om een feest te organiseren of een foto langs de beveiliging brengen.

Het leukste aan voorzitter zijn vind ik dat ik zoveel nieuwe mensen heb leren kennen en juist dat mijn takenpakket niet vast is. Zo ziet iedere week er anders uit en er valt altijd wat te beleven. Ik weet nooit wat ik ga meemaken zodra ik het WN-gebouw binnen kom gewandeld.

Ik hoop dat jullie hiermee en met mijn vlog een beter beeld hebben bij wat ik allemaal doe. Als je nog vragen hebt, kun je mij altijd aanspreken of een berichtje sturen!

Liefs,

Irma


Oud-Secretaris Lieke
17dec

Oud-Secretaris Lieke

Beste VCSVU-er, Als secretaris ben ik eigenlijk de rechterhand van iedereen in het bestuur. Ik ben verantwoordelijk voor de planning het...

Oud-Penningmeester Cindy
11apr

Oud-Penningmeester Cindy

Lieve vrienden, Dit keer is het mijn beurt om de blog te schrijven, de vierde van het collegejaar. Jullie zullen hierin hopelijk een...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren