Blogs

Commissaris Extern

Geachte weledelgeboren VCSVU-lid,

 

Zelf vind ik het een hele eer om jullie te mogen vertellen over de allermooiste functie binnen de VCSVU, namelijk commissaris extern. Als functie vier (mooier dan drie) heb je de eer om het vermogen van de VCSVU bij te spekken door sponsoring binnen te halen. Deze taak is zeer belangrijk en moet absoluut serieus genomen worden. Zonder sponsoring zou de VCSVU niks zijn en dat kan een goede commissaris extern toch niet op zijn geweten hebben. Het voelt dan ook altijd erg goed als je weer eens een sponsorovereenkomst hebt afgesloten en weer geld voor de penningmeester hebt binnengehaald.

De sponsoring doe je door veel in contact te zijn met bedrijven via de mail, telefoon of een gesprek met elkaar. Vaak ga je langs bedrijvenmarkten om te praten met allerlei mensen die daar namens hun bedrijf staan. Het leukste van commissaris extern zijn, is dan ook de gesprekjes met de contactpersonen van de bedrijven. De mensen zijn altijd aardig en hopelijk geïnteresseerd in een samenwerking met de VCSVU. Het is dan ook altijd erg gezellig en je leert veel over het bedrijfsleven als je met deze mensen in gesprek gaat. Ook bouw je een erg groot netwerk op wat erg nuttig is als je later een baan binnen de farmaceutische industrie wil. De meeste mensen waar je in contact mee komt herkennen je namelijk nog als contactpersoon van de VCSVU.

Verder doe je als commissaris extern ook nog veel met de broertjesverenigingen. Er zijn namelijk een aantal externe activiteiten zoals een carrièredag of een BÈTA-tournament die georganiseerd worden door een aantal studieverenigingen. Meestal organiseert dan de commissaris extern van deze vereniging deze activiteiten. De commissaris extern van elke vereniging komt eens in de zoveel tijd naar een vergadering met de anderen om te bespreken wat ze gedaan hebben, hoe de sponsoring ervoor staat, hoe er sponsoring opgehaald wordt, etc. Het is altijd dan ook erg gezellig als deze vergaderingen zijn want van nature zijn de wij natuurlijk de meest sociale mensen binnen het bestuur.

De commissaris extern zijn is natuurlijk niet niks. Je moet ook van tijd tot tijd je rust nemen want anders dan kan je deze zware taak natuurlijk niet goed uitvoeren. Dit doe ik dan ook graag en vaak zit ik dan ook nog in FOK te chillen met de bois of met een bepaald ander persoon. Niet echt iemand specifiek ofzo. Ook ga ik graag naar de borrels en CoBo’s van de broertjesverenigingen. Hier wordt dan ook geen “kleine speler” gedrag vertoond en er wordt nogal wat gedronken.

Mocht je nou nog steeds niet zeker weten of je deze mooiste functie binnen het bestuur wil vullen, of heb je misschien vragen over het bestuur na het lezen van deze mooie blog dan kan je me altijd bereiken op whatsapp, instagram, facebook, snapchat of bellen/mailen naar contacten@vcsvu.nl. Kom ook zeker naar de bestuurs-interesse avond op 6 januari om 17:00 uur in FOK. Daar zal ik aanwezig zijn om al je vragen over het bestuur te beantwoorden. Tot dan!

 

Met vriendelijke groet,

 

Daniël Bertram

Commissaris Extern


Commissaris Intern
20dec

Commissaris Intern

Dag lieve leden van de VCSVU,   Functie vijf, dat ben ik! Deze positie in het bestuur vind ik de mooiste. Als commissaris intern heb ik...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren