Blogs

Penningmeester

Lieve leden,

 

Als derde en mooiste functie is het nu mijn beurt om jullie iets te vertellen over mijn taken. Ik ben namelijk penningmeester van onze mooie vereniging. De derde functie is een hele belangrijke, omdat je je vooral bezighoudt met kapitaal, geld. Zoals je van jezelf misschien wel weet is het erg belangrijk om je financiën op orde te hebben. Het is mijn taak om alle geldzaken te overzien. Hoeveel komt er binnen? Hoeveel wordt er uitgegeven? Ik houd alles keurig bij in ons boekhoudprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat er goed overzicht blijft. Ook zorg ik ervoor dat alle facturen op tijd worden betaald, openstaande facturen/schulden betaald worden en dat zaken met de bank geregeld worden. Dit zijn natuurlijk belangrijke taken. Om deze reden heb ik een kascontrolecommissie achter me staan, die altijd bereid zijn mij te helpen, mij ondersteunen en advies geven waar nodig. Deze commissie bestaat uit de twee vorige penningmeesters van de VCSVU en ik ben heel blij met ze.

Dit klinkt allemaal natuurlijk bijzonder interessant. Echter is dit niet het enige waar ik me mee bezig houd. Net als de rest van mijn bestuur ben ik vaak in FOK te vinden, ga ik mee op activiteiten en borrels en houd ik het contact met broertjes in stand door zo af en toe een borrel van hen mee te pakken. Daarnaast ga ik mee op uitstapjes naar Leiden, Groningen en Utrecht. Een paar keer per jaar heb ik een RvQ met de afdelingen daar. Daar bespreken we financiën onder het genot van een heerlijk biertje/wijntje.

Naast dat ik dus achter de computer zit geplakt voor de boekhouding, ben ik ook zeker buiten onze bestuurskamer te vinden. Je leert heel veel van penningmeester zijn. Maar naast dat mijn functie heel mooi is, is een bestuursjaar in het algemeen een echte ervaring. Ik heb in de zes maanden dat ik nu in het 55e bestuur zit, zoveel mensen leren kennen. Ik heb mijn netwerk enorm uitgebreid. Daarnaast is het heel bijzonder om een jaar lang met vier anderen zo close samen te werken. Ik heb ze nu al heel erg goed leren kennen en ben daar ook heel blij mee. Het zijn stuk voor stuk toppers.

Mocht je twijfelen of je een bestuursjaar wil doen, heb je vragen over mijn functie of heeft mijn blog je interesse gewekt? Kom dan vooral langs op 6 januari om 17:00 uur in FOK. Ik zal daar samen met mijn bestuur zijn om al je vragen te beantwoorden. Heb je nu al brandende vragen? Je mag mij altijd appen, snappen, in mijn DM’s sliden of mij een mailtje sturen naar penningmeester@vcsvu.nl.

Dan rest mij alleen nog te zeggen: “wie betaalt, die bepaalt!”

 

Liefs,

Nikita Vlug

Penningmeester


Commissaris Extern
19dec

Commissaris Extern

Geachte weledelgeboren VCSVU-lid,   Zelf vind ik het een hele eer om jullie te mogen vertellen over de allermooiste functie binnen de...

Secretaris
17dec

Secretaris

Beste VCSVU-er, Als secretaris ben ik eigenlijk de rechterhand van iedereen in het bestuur. Ik ben verantwoordelijk voor de planning het...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren